10+1 Esküvői trend 2024-re:



esküvői trendek

Az esküvők világában folyamatosan változó trendek színesítik a nagy napot. A 2024-es esztendő új lehetőségeket és ötleteket hoz a párok számára, hogy egyedi és emlékezetes esküvőt szervezzenek. Ebben a legújabb blogcikkben bemutatok néhány olyan jelenlegi és a jövőbe mutató esküvői trendet, amelyek segíthetnek inspirációt találni a nagy nap megtervezéséhez.

  1. Kis létszámú mikró esküvők:
    Az utóbbi időkben egyre népszerűbbé váltak a kisebb létszámú esküvők, amelyek lehetővé teszik, hogy a párok közelebb kerüljenek vendégeikhez, és jobban kiélvezzék az együttlétet. Egyrészt nem kell aggódni a magas költségek miatt, másrészt pedig a kisebb létszám valóban lehetővé teszi, hogy mindenkivel együtt legyen az ifjú pár. Ráadásul a vendégek sem fogják sokáig idegennek érezni magukat egymás társaságában, hiszen hamarabb tudnak megismerkedni. Szerintem intimebb és költséghatékonyabb. Esküvői DJ-ként egyértelműen ajánlom a kisebb, 50 fő alatti létszámot.
  2. Környezettudatosság:
    Sok páros ma már környezetbarát esküvőt tervez, amely során minimalizálják a hulladékot, és fenntartható dekorációt és ételt választanak. Sok esetben a dekorációt is lehet bérelni, vagy pedig tovább adni.
  3. Változatos helyszínek:
    Az esküvők helyszínválasztása is széleskörű. Az elhagyott raktárak, múzeumok, vagy épp saját, otthoni kertek mind – mind népszerűek, hogy egyedi és különleges környezetet teremtsenek az esküvőhöz.
  4. Színválasztás:
    Az esküvői színpaletta kiválasztása szintén fontos szempont. A világos, pasztellszínek és élénk árnyalatok egyaránt divatosak. Sok pár két vagy több színkombinációt is alkalmaz a dekorációkban és az öltözködésben. Ma már LED világítással, falszínezéssel, szaknyelven surló fényekkel is nagyon szépen lehet dekorálni.
  5. Egyedi esküvői ruhák:
    Az egyedi tervezésű esküvői ruhák egyre gyakoribbak. A menyasszonyok saját stílusukat és egyediségüket kívánják kifejezni az esküvői ruhájukban. Sokszor olcsóbb varratni, mint bérelni.
  6. Étel- és italkóstolók:
    Az ételek és italok az esküvők fontos részét képezik. A párok egyre inkább különleges ételszerválást és italkóstolókat is becsempésznek az esküvői kínálatba, ezzel is betekintést nyújtva saját életükbe. Vegán házigazdaként nem biztos, hogy jó ötlet a vacsorára mindenkinek növényi eredetű ételt adni, de megkóstoltatni vendégeinkkel biztosan sikeres ötlet.
  7. Tematikus esküvők:
    A tematikus esküvők továbbra is népszerűek. A középkori, vintage, bohém, tengerparti és más témák mind lehetőséget nyújtanak a kreativitás kibontakoztatására. Amiben pedig konkrétan tudok segíteni az egy Retro ’80,’90 esküvői DJ Party, korhű dekorációval és zenékkel.
  8. Interaktív élmények:
    Az esküvőkön az interaktív élményekre helyezett hangsúly is nő. Fotósarokok, (selfie automaták), 360 booth, vagy épp a legújabb esküvői trend a videós vendégkönyv, amit esküvői DJ szolgáltatásom mellé meg is rendelhető.
  9. Virágdekoráció:
    Az élénk és bájos virágdekorációk mindig divatosak az esküvőkön. Virágfalak, koszorúk és hatalmas viráginstallációk varázsolják el a vendégeket. Nem annyira környezettudatos, de viszont nagyon szép látvány.
  10. Egyedi ajándékok és köszönetajándékok:
    Az esküvői ajándékok és köszönetajándékok egyre személyre szabottabbak és kreatívabbak, hogy megköszönjék a vendégek részvételét. Azt ETSY.com oldalon rengeteg dolgot lehet megrendelni.
  11. Délutáni esküvők:
    Nagyon jó szívvel ajánlom, ezt a trendet, ami a tengeren túl már nagy divat, de hazánkban is egyre népszerűbb. Egy esküvő, ahol mindenki a végéig marad.
    Korai kezdés, már délután egy órakor is akár. A Polgári szertartást követően 15 órakor estebéd, majd pedig indulhat is a buli. Hogy miért is jó ez? Nagyon egyszerű: mivel 10-11 órakor vége van az esküvőnek, így szívesen marad végig szinte mindenki, vasárnap pihenten kelnek fel, ott az egész nap és hétfőn sem lesz baj 😊

Ezek csak néhány példa a 2024-es esküvői trendekre, de a lehetőségek szinte végtelenek. Az igazi kulcs a párok saját stílusának és ízlésének kifejezése az esküvő tervezése során. Ne felejtsük el, hogy az esküvő egy olyan alkalom, ahol a szeretet ünneplése és a közös jövő kezdetének megünneplése a legfontosabb.

Legyen a nagy nap személyes és emlékezetes élmény mind a párnak, mind a vendégeknek!

Köszönöm, hogy elolvastátok írásomat, kellemes készülődést kívánok a lagzihoz!
Most pedig kérjetek ajánlatot! www.discoparty.hu/eskuvoredj

üdv:
Szücs Viktor
esküvői DJ specialista
www.discoparty.hu

Címkék: , , ,