Hogyan kérjek jó ajánlatot egy esküvői DJ-től?



Hogyan kérjek jó ajánlatot egy esküvői DJ-től?

A válasz nem is olyan egyszerű.
Sok olyan esküvői DJ felkérést kapok hétről hétre különböző esküvőkre, ahol sok esetben csak az alap adatok vannak megadva, az üzenet / kérdés részben pedig semmi sincs.
Pedig mindenkinek megvan az elképzelése arról, hogy mit szeretne, ugye?

No de nincs az effajta ajánlatkéréssel semmi baj, mert itt az első és legfontosabb dolog, a gyors kapcsolatfelvétel. Én pedig majd úgy is felteszem a szükséges kérdéseket, aztán vagy jön rá válasz, vagy nem.

A minap történt, hogy egy nagyon szimpatikus pár nem az ajánlatkérő form-ot használta, hanem direktben írt levelet. Látom, hogy két fotó csatolmány is szerepel a levélben. Óh, mondom ez nagyon jó, mert biztos küldtek valami hasznosat. És igen! Nem csak hasznosat, hanem nagyon erős bizalom építő, szimpátiát azonnal megnyerő valamit…
… egy fotót. Saját magukról. Hogy hello, szia, mi vagyunk azok :)

Nagyon örültem ennek, mert így egyből láttam, hogy kikkel állok szemben. Egy nagyon szimpatikus, kedves mosolygós párral, akikkel már ránézésre örömnek tűnt a leendő munka. Mondtam is magamban, ezt akarom, Ők (is) az én megrendelőim.
De sajnos (vagy nem) nem így lett, mert a kért dátum már foglalt volt, és még csak ajánlani sem tudtam másik kollégát nekik, így ez a munka nem jött össze… Pedig tényleg szimpatikus volt a két szerelmes fiatal..

Küldtek még fotót is a helyszínről. Egy helyszínről készült fotó sokat segít és közelebb kerülünk a személyre szabott ajánlathoz, ugyanis egyből látható, hogy hova (ezúttal nem) megyek…
Azért fontos, hogy előre lássam hova megyek, mert így tudok a helyszínre méretezett technikáról árat írni. Kell-e extra hang, lehet ajánlani falszínező lámpákat, stb..

Szóval Kedves Ifjú Pár!
Ha esküvői DJ-től kértek ajánlatot, és ő róla is van fotó a weboldalon, akkor tegyetek meg magatoknak egy szívességet és küldjetek magatokról Ti is képet! Ezzel már a legelején kialakulhat a közös szimpátia, és úgy kaphattok ajánlatot, hogy a DJ jó esetben nemcsak a munkát, hanem Benneteket is akar. (ez utóbbi nagyon nem mindegy a lagzi napján)
Ha pedig a helyszínről is küldtök képet, akkor még közelebb kerülhettek a legjobb ajánlathoz.

Peresze a fentiekhez olyan DJ is kell, akinek a szeme előtt nem csak a dollár jel jelenik meg, ha kap egy ajánlatkérést… És persze az is igaz, nem ettől fogtok árban kedvezőbb ajánlatot kapni, de egy biztos: így esélyetek lesz emberileg egy kicsit közelebb kerülnötök a DJ-hez. (ha akartok persze)
Ezzel a módszerrel csak nyerhettek.  Igaz?

A továbbiakban pedig javaslom, hogy minél több információt írjatok le már az első ajánlatkéréskor az elképzeléseitekről.

Ilyeneket például:

– Nagyvonalakban milyen zenét szeretnétek,
– Körülbelül mennyein lesztek,
– Lesz a kihelyezett Polgári szertartás,
– Egy vagy több termes lesz az esküvő,
– Körülbelül mikor kezdődik az esemény
– Hagyományos, vagy modern esküvőt szeretnétek,
– satöbbi, satöbbi

Hiszen a cél közös: a lehető legtöbbet kell kihozni az adott napból, ehhez pedig információkkal kell ellátni a szolgáltatót.

És meg egy jó tipp: (szerintem)
Szólítsátok nevén azt, akitől ajánlatot kértek, higgyétek el, örülni fog neki a címzett.
Helyes: „Kedves Viktor”, „Szia Viktor”, stb..
Nem helyes: „Jó napot”, „Kedves Szolgáltató”, „Kedves Dj”, stb..

Köszönöm, hogy elolvastátok írásomat, kellemes készülődést kívánok a lagzihoz!
Most pedig kérjetek ajánlatot! www.discoparty.hu/eskuvoredj

üdv:
Szücs Viktor
esküvői DJ specialista
www.discoparty.hu